En gammel drøm går – måske – i opfyldelse

Mesterdetektiven Filip M. Lund er godt på vej til at blive en del af danskundervisningen for nye læsere. Dermed går en gammel drøm i opfyldelse for forfatteren bag serien, læsehesten Ellen Holmboe, der til sin store forbløffelse blev mor til en læsenægter.

“Min datter har elsket gode historier, siden hun var helt lille, men i skolen nægtede hun totalt at læse ting som: Se en so. Se en sø. Se en so i en sø. Hun ville have noget sjovt, spændende og overraskende i et flot sprog. Så derfor skrev jeg lix 10-serien om Filip M. Lund til børn som hende,” fortæller Ellen Holmboe.

Gode historier rammer bredt

Målet var fra starten at få læsenægtere til at læse, men serien viste sig hurtigt at appellere meget bredere end det. Serien hittede også blandt “almindelige” begynderlæsere; forældre, der læser med over skulderen; ja selv blandt læsesvage 15-årige. Derfor kastede Ellen sig glad ud i at udarbejde et omfattende undervisningsmateriale til serien. Men her løb hun panden mod en mur.

Igennem lydmuren

“Som mikroforlægger måtte jeg se i øjnene, at uanset hvor godt og gratis mit materiale er, var det svært at komme igennem til skolerne. Derfor er jeg utroligt glad for alliancen med læreplatformen Clio Online, hvor jeg har mødt en række engagerede dansklærere, der ligesom jeg brænder for lystlæsning. I fællesskab har vi alle muligheder for at få Filip-bøgerne ud i skolerne, og jeg krydser fingre for, at Filip kommer til at indgå i den daglige begynderlæsning, landet over. Så er mit mål om at nå ud til alle, selv læsenægterne, nemlig nået,” slutter Ellen.

Ligesom resten af holdet bag GratisBørnebøger har Ellen Holmboe viet sit professionelle liv til at skabe læselyst.

I november kan du læse de tre aktuelle Filip-bøger ganske gratis her på siden

PS: Hvis du ikke kan læse de tre x “Månedens gratis bog”, skal du blot melde dig til vores nyhedsbrev. Du kan til hver en tid melde dig fra igen.

Tre bøger – to undervisningsforløb

  • Se nærmere på forløbet “En sag for Filip M. Lund” hos Clio Online. Klik her
  • Se nærmere på forløbet “Ellen Holmboe og seriebogen” hos Clio Online. Klik her
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s